Gratis verzending boven €99

Gratis persoonlijk advies op maat

Jouw winkelwagen

Uw winkelwagen is leeg

Persoonlijk verhaal: Linda Tol

Linda kwam in 2019 bij ons. Ze had een grote zwangerschapswens maar ondanks dat zij en haar partner Renwe hier al 3 jaar mee bezig waren lukte het niet. Er speelde verschillende klachten. Om de balans in haar systeem terug te krijgen zijn we met Linda ons therapeutisch traject gestart. Linda deelt hier haar verhaal om andere vrouwen te inspireren en vertrouwen te geven.

Vorig jaar deelde ik mijn verhaal over onze miskraam. Na het delen van mijn verhaal, heb ik vele reacties ontvangen. Er rust toch nog steeds een taboe op praten over je miskraam. Twintig procent van de vrouwen maakt het mee. De impact is enorm. Pas als je erover durft te praten merk je hoeveel vrouwen hetzelfde hebben meegemaakt en dat je niet de enige bent. Het is fijn om erover te kunnen praten. Dat is de reden waarom ik ons verhaal graag met jullie wil delen.

Wij hebben 3 jaar geprobeerd zwanger te worden. Ik had na het verwijderen van mijn spiraal 1,5 jaar geen cyclus. Ik besloot voordat wij het ziekenhuis traject in zouden gaan hulp te zoeken bij Klaever Health. Ik had namelijk al jaren last van mijn darmen. Altijd een opgezette buik en heel weinig energie. Ik had een heel turbulent leven. Altijd op reis, geen regelmaat (jetlags) en veel stress. Ik was er 100% van overtuigd dat mijn darmproblemen en mijn hormonale disbalans daar mee te maken zouden hebben.

Na een uitgebreid consult met Stefanie Klaver ging ik van start met hun therapeutisch traject. We gingen aan de slag met labonderzoeken. Een Intolerantie onderzoek via bloed om in kaart te brengen welke voedingsmiddelen mijn systeem triggeren en daarmee het systeem ongewenst belasten. Onderzoek op de belangrijkste waardes: vitamine D, omega 3, B12, foliumzuur en ijzer. Onderzoek op de vrouwelijke hormonen en een uitgebreid onderzoek op darmgezondheid. Uit de onderzoeken kwam naar voren dat er van alles mis was. Van darminfecties, parasieten tot tekorten aan vitamines. 

Ik ontving een therapieplan. Drie maanden lang volgde ik een nieuw dieet, slikte ik supplementen en probeerde ik mijn lichaam zoveel mogelijk rust te geven. Het waren geen makkelijke maanden, maar ik had een duidelijk doel voor ogen. Na die 3 maanden deed ik opnieuw de labonderzoeken. Mijn darmflora was hersteld. Ik voelde mij een ander persoon. Het eten van gluten ging zonder pijn of een opgezette buik. Mijn energie was terug. En ook had ik het gevoel dat mijn cyclus weer op gang komen.

Ik ben toch het ziekenhuis traject gestart omdat het volgens het ziekenhuis niet mogelijk was mijn cyclus weer op gang te krijgen zonder medicatie. Ik ben toen gestart met het Lutrelef pompje. Via dit pompje wordt via regelmatige pulsjes hormoon toegediend via een klein slangetje in het onderhuids vetweefsel. Lutrelef geeft om de 90 minuten een beetje natuurlijk hormoon af, zodat de eigen cyclus van de vrouw weer op gang komt. Dit werkte heel goed. Ik was zwanger na 1,5 maand. Dit ging helaas mis. 

Het ziekenhuis adviseerde om na 2 weken weer verder te gaan met de pomp. Dit was echter veel te snel (mijn lichaam herkende nog een zwangerschap) Het zwangerschapshormoon daalde pas na ongeveer 3 maanden. Dit zorgde ervoor dat ik over stimuleerde. Ik heb toen besloten te stoppen met de pomp. Na veel testen (wekelijkse echo's en bloedonderzoeken) bleek dat de hormoonwaarde niet hoog genoeg was waardoor een eigen cyclus onmogelijk op gang kon komen. Het volgende plan zouden FSH-injecties zijn. 

Stefanie Klaver en ik waren er beide van overtuigd dat mijn lichaam het wel op eigen kracht zou kunnen. Ik heb toen met het ziekenhuis besloten een aantal weken rust te nemen. Door het drinken van een kruidenthee van Renwe's moeder, het slikken van supplementen en een positieve instelling veranderde er iets in de hormoonwaarde. Dit bleek uit de bloedtest die in het ziekenhuis na 3 weken werd afgenomen. Renwe en ik werden ontslagen uit het ziekenhuis. Mijn cyclus kwam langzaam weer op gang. Er volgende die maand een menstruatie en de maand daarop was ik zwanger. 

Ik wil met het delen van mijn verhaal jullie inspireren om in jezelf te blijven geloven. Te leren luisteren naar je lichaam en lief te zijn voor jezelf. 

Linda x 

Wij zijn ontzettend blij dat we Linda hebben kunnen helpen. Er waren een aantal heel belangrijke factoren waar we aan gewerkt hebben:

  • Optimaliseren van voeding. Een focus op voldoende eten (!) met name voldoende eiwitten en vetten plus het elimineren van voedingsmiddelen waar ze intolerant voor was. Als je veel van jezelf vraagt is het ook belangrijk je lichaam ruim voldoende terug te geven.
  • Normaliseren van stress levels. Linda is terug naar Nederland verhuisd en veel minder gaan reizen voor werk, is veel yoga gaan doen en paard gaan rijden. Essentieel voor een gezonde hormoonhuishouding!
  • Herstel van darmen en hormoonhuishouding door bovenstaande en aanvullende therapeutische suppletie.

Natuurlijk is iedereen anders en werken we altijd persoonlijk. Om toch enige richting te geven aan onze trajecten bieden we naast ons therapeutische trajecten ook (pre) preganancy packages aan. Deze zijn heel geschikt bij een zwangerschapswens of wanneer je zwangerschap zo goed mogelijk door te komen.

Heb je vragen? Mail gerust naar info@klaever-health.nl!

Vorige post
Volgende bericht